• +30 23210 37774
  • ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.


Αυτός είναι ο δικός μας παραδοσιακός τρόπος παραγωγής της αυθεντικής Σερραϊκής μπουγάτσας.

1. Ζυμώνουμε με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο σε αργό ζυμωτήριο έτσι ώστε το ζυμάρι δεν καίγεται.
2. Κόβουμε τη ζύμη στο κατάλληλο βάρος και την πλάθουμε σε μπαλάκια.
3. Βουτυρώνουμε τα μπαλάκια και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για περίπου 30 λεπτά.
4. Πατάμε τα μπαλάκια σε διάμετρο 10-15 εκ. και τα αφήνουμε να ‘ξεκουραστούν» και πάλι.
5. Τα ανοίγουμε σε διάμετρο 30 εκ. και τα αφήνουμε και πάλι για 30 λεπτά.
6. Ανοίγουμε το φύλλο στον αέρα, το βουτυρώνουμε και επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες που προσθέτουν ποιότητα.
7. Τεμαχίζουμε το φύλλο ανάλογα με το μέγεθος της μπουγάτσας που θα παράγουμε.
8. Ζυγίζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε στη ζύμη.
9. Κλείνουμε τη μπουγάτσα και την τοποθετούμε στο ταψί.
10. Τοποθετούμε τα ταψιά στο θάλαμο ταχείας ψύξης ώστε το προϊόν να παγώσει γρήγορα και να είναι υγιεινό και ασφαλές.
11. Αφού παγώσει το προϊόν συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια και αποθηκεύεται στο θάλαμο έτοιμων προϊόντων.
12. Ειδικά φορτηγά-ψυγεία κατάψυξης μεταφέρουν σε συνθήκες σταθερής ψύξης το προϊόν μέχρι το τελικό σημείο πώλησης.

Ακολουθεί βίντεο της παραπάνω διαδικασίας από το παραδοσιακό μας εργαστήριο.

Πληροφορίες

Κεντρικό

Υποκατάστημα

Ακολουθήστε μας

Facebook
Google+
Youtube
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…